Nieuwsbrief augustus 2016

  • Posted on: 16 August 2016
  • By: shr

Nieuw! De Paarse Loper weken vanaf 20 augustus.
Eind augustus en begin september verandert Nationaal Park De Sallandse Heuvel elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Om van dit schouwspel te kunnen genieten worden er allerlei activiteiten.
Lees meer>>>
Maak jij het lekkerste ijsje van Overijssel?
Tijdens de heidemarkt op het Holterbergplein
Zaterdag 20 augustus tijdens de Heidemarkt is er op het Holterbergplein een bijzondere Workshop. Doe mee met een OverIJs-workshop (13.00 – 15.00 uur) en maak met jouw ijsje kans op mooie prijzen! 
Lees meer>>>
Heidemarkt op het Holterbergplein 
Zaterdag 20 augustus van 11.00 tot 17.00 uur wordt op het Holterbergplein een Heidemarkt gehouden. De Heidemarkt is de start van een week bomvol activiteiten onder de noemer Paarse Loper. Het plein bij het museum en horeca krijgt die dag ook officieel een naam: Holterbergplein. Het wordt een gezellige markt met life muziek, poppentheater, springkussen en natuurlijk diverse marktkramen waar van alles te koop is. Een imker laat zien hoe honing gemaakt wordt. Er is ambachtelijke boter, door wind gedroogde appels, jam, mineralen, vilt en nog veel meer. 
Lees meer>>>
Loop naar de maan
18 augustus 2016 - 19:30
Volle maan, nieuwe maan, halve en hele maan, maanstanden, zonsondergang. Mooie namen en termen, maar wat betekenen ze eigenlijk en hoe ziet de maan er dan uit? Wat is mooier dan op een zwoele zomeravond de zon te zien ondergaan en de maan langzaam zichtbaar te zien worden? Start bjj het Buitencentrum
Lees meer>>>
Poppenkast in het bos van Daantje Das!
woensdag 24 augustus 2016 - 19:00
Wegens succes deze zomer nog één keer Poppenkast in het bos.
De allerkleinsten mogen vanavond wat later naar bed. Er is poppenkast, en dat nog wel midden in het bos. Natuurlijk gaat de poppenkast over dieren. Kraai beleefd iets moois. Uil heeft verdriet, want wie heeft al de bomen omgehakt? Wie maakt de prinses wakker? Een schitterende voorstelling in het bos van Daantje Das.
Lees meer>>>
Rondleidingen Canadese Begraafplaats en het Informatiecentrum.
Op dinsdag 18 oktober 2016 en woensdag 4 januari 2017 bestaat de mogelijkheid om individueel deel te nemen aan de  rondleidingen vanuit het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten. Men krijgt dan informatie over de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland door de Canadezen, het ontstaan en de indeling van de Canadese begraafplaats en men hoort indrukwekkende verhalen over enkele gevallenen die in Holten liggen begraven. Na een bezoek aan het centrum, worden de rondleidingen vervolgd op de begraafplaats. 
Lees meer>>>
Heide Experience op de fiets
zondag 28 augustus 2016 - 14:00, Holterbergplein.
De Heide Experience op de fiets is de afsluiting van een week vol activiteiten onder de noemer Paarse Loper. De heidevelden  staan volop in bloei en de honing is te ruiken. Vandaag organiseert Natuurdiorama Holterberg  een fietstocht naar de hei. De gidsen van het natuurmuseum weten als geen ander de mooiste plekjes van de Holterberg te  vinden en te vertellen over de bijzondere natuur en het dierenleven.
Lees meer>>>
Honing slingeren op de Sprengenberg
zondag 4 september 2016 - 14:00 tot 16:00
Informatieschuur De Pas, Molenweg 2, 7448 RE Haarle
Dat bijen honing maken wist je misschien al? Maar hoe komt de honing van een raat in een potje? Om de honing uit de raten te krijgen maakt de imker gebruik van een honingslinger, dit is een soort centrifuge. Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Kom dan kijken naar een demonstratie van de imker van De Sallandse Heuvelrug.
Lees meer>>>