Nieuwsbrief maart 2017

  • Posted on: 24 March 2017
  • By: shr

Werk in uitvoering op de Sallandse Heuvelrug
Natuurorganisaties en provincie in gesprek met buurtbewoners
De komende jaren werken de provincie Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug aan het herstel en de uitbreiding van de heide. Een pallet aan maatregelen gaat er voor zorgen dat de rijkdom aan plant- en diersoorten op de droge heide, behouden blijft en versterkt wordt. Om bezoekers, omwonenden en andere betrokkenen te informeren, organiseren de samenwerkende partijen vier informatiebijeenkomsten: op 6, 11, 12 en 13 april.
Lees meer>>> 
Juniorranger worden op de Sallandse Heuvelrug?
Hou je van de natuur, buiten zijn, kamperen en van je handen uit de mouwen steken? Ben je tussen de 12 en 18 jaar en niet van suiker? Dan heb jij het in je om een goede Junior Ranger te worden!
Als Junior Ranger ben je een soort boswachter en bescherm je het Nationaal Park. Je leert veel over planten en dieren en zet je in door allerlei activiteiten. Denk aan het inventariseren van de nachtzwaluw of de jeneverbes of lekker met je handen uit de mouwen een stuk heide opschonen. Ook leer je vuur maken en eten uit de natuur halen. 
Lees meer>>>
Sterren kijken op de Sallandse Heuvelrug
Op 11 april kun je met Staatsbosbeheer en de Sterrenwacht mee op zoek naar de zon en de opkomende maan. Je krijgt een korte presentatie over de maan door een vrijwilliger van de sterrenwacht en een presentatie over nachtleven in het bos door de boswachter. Afhankelijk van het weer breng je een bezoek aan het planetarium en/of de koepel. Hierna maak je een wandeling onder begeleiding van de boswachter met nadruk op het beleven van het donker en het nachtelijk leven in het bos.
Lees meer>>>
“Reecapriolen” Natuurmuseum Holterberg
Tot en met 30 juni is de tentoonstelling "Reecapriolen"te bewonderen in Natuurmuseum Holterberg. Het grootste zoogdier van NP De Sallandse Heuvelrug is het ree (Capreolus Capreolus). Een ontmoeting met een ree is een belevenis om nooit te vergeten. Reeën houden er op het eerste gezicht een weinig spectaculaire levenswijze op na, maar schijn bedriegt. “Reecapriolen” geeft de bezoeker een beter inzicht in het ingewikkelde leven van reeën. Het is een speelse tentoonstelling.
Lees meer>>>
Jaarprogramma Jeugdnatuurclub
Ben je graag buiten? Vind jij dieren en planten leuk? Vind jij de maan en de sterren ook zo mooi? Kortom ben je nieuwsgierig wat er allemaal buiten aan heel grote en kleine dingen te zien en te ontdekken valt? Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Dan is de Jeugdnatuurclub De Sallandse Heuvelrug echt iets voor jou.

Eén keer in de maand (behalve juli en augustus) is er op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur de Jeugdnatuurclub.
Lees meer>>>