Nieuwsbrief mei 2017

  • Posted on: 24 May 2017
  • By: shr

Herstel en uitbreiding heide Sallandse Heuvelrug
Begin april waren er meerdere informatiebijeenkomsten om u te informeren over de herstelmaatregelen op de Sallandse Heuvelrug waar Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de provincie Overijssel de komende jaren samen mee aan de slag gaan. Ook zijn gesprekken en informatiewandelingen georganiseerd om belanghebbenden verder te informeren. Er is grote betrokkenheid bij het gebied en daarmee ook bij de maatregelen die nodig zijn voor het herstel van het gebied. En die zijn op een aantal plekken in het gebied ingrijpend. Daarom houden wij u graag op de hoogte en praten wij u graag bij over wat er de afgelopen weken is gebeurd. Lees het nieuwsbericht>>>
Meedenken over de westkant van de Sallandse Heuvelrug?
Ook de omgeving van Helhuizen, de parkeerplaats aan de Haarleweg en de Onderduikershut verandert door de maatregelen. Onze opgave staat vast: het gebied opener maken door het verwijderen van een groot deel van het bos aan deze kant. Maar hoe dit er precies uitziet staat nog niet vast. Daar denken wij graag samen met u over na. Op zaterdag 3 juni organiseren Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten een eerste bijeenkomst. U kunt zich nog opgeven.
Kijk voor meer informatie>>>
 
Kennismakingsdag Junior Rangers Sallandse Heuvelrug
Zaterdagmiddag 20 mei was het eindelijk zover. Om kennis te maken met Junior Rangers organiseerde IVN een kennismakingsmiddag. Zeven enthousiaste Junior Rangers in spé trokken met boswachter Wilco Burken van Staatsbosbeheer en drie begeleiders erop uit om sporen van dieren te zoeken. De jongens en meiden waren goed uitgerust en op alles voorbereid. Ze hadden er duidelijk zin in!
Lees meer>>>
Eindeloze Heuvelentocht
Ook dit jaar wordt er weer een Eindeloze Heuvelentocht georganiseerd! Tijdens deze meerdaagse wandeltocht kunnen wandelaars genieten van uitgestrekte heuvels die prachtig paars kleuren door de bloeiende heide. Voor vragen en aanmeldingen kun je terecht bij Linda de Haan, l.m.de.haan@ivn.nl of 06-29538640.
Lees meer>>>
Pinksteren: Prepareren, Uilenballen, Reecapriolen
Veel te doen op de Holterberg tijdens beide Pinksterdagen.
Eerste pinksterdag komt vogelpreparateur Jentai van Grevenhof laten zien hoe een dier wordt opgezet.
Tweede pinksterdag. Uilenballen pluizen in Natuurmuseum Holterberg. Onder leiding van een ranger van het natuurmuseum  kunnen kinderen uilenbraakballen pluizen. “Braakballen pluizen is een traditie bij Natuurmuseum Holterberg. 
Lees meer>>>