juli 2017

  • Posted on: 25 July 2017
  • By: shr

Kapwerkzaamheden uitgesteld tot in 2018
Om de unieke kwaliteit van de natuur in het gebied te behouden en versterken zijn aanvullende ingrepen nodig.
Tijdens de informatiebijeenkomsten in april 2017 is aangegeven dat de uitvoering in het najaar van 2017 van start gaat. Echter blijkt dat er meer tijd nodig is voor een zorgvuldige voorbereiding. Daarom stellen de partijen de werkzaamheden uit tot in 2018.
Lees meer>>>
Paarse Loper Weken van start op 19 augustus
Eind augustus verandert Nationaal Park De Sallandse Heuvel elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Om van dit schouwspel te kunnen genieten worden er allerlei activiteiten in de periode van 19 augustus tot en met 3 september georganiseerd. De Paarse Loper wordt als het ware voor u uitgerold en de loper opent ook voor u de spreekwoordelijke deuren om alles wat paars is te kunnen zien, proeven, ruiken en ervaren.
Lees meer>>>
JuniorRangers Sallandse Heuvelrug starten op 23 september!
Op 23 september is de eerste bijeenkomst van een nieuwe groep JuniorRangers op de Sallandse Heuvelrug. 
Het Junior Ranger programma is in 2002 van start gegaan in Europa en sinds die tijd erg gegroeid. Het lid zijn van het uitwisselingsproject Junior Rangers geeft jongeren de kans om een eigen netwerk binnen Europa op te bouwen. Met de nieuwe groep op de Sallandse Heuvelrug zijn er nu zeven groepen in de Nationale Parken in Nederland actief. Het programma voor de JuniorRangers is voor jongeren van 12 tot 18 jaar en wordt in Nederland uitgevoerd door IVN. 
Mee doen? Meer informatie? Lees meer>>>
Speelbos Sallandse Heuvelrug krijgt nieuwe hangbrug
Kinderen kunnen vanaf vrijdag 28 juli de nieuwe hangbrug gebruiken in het speelbos op de Sallandse Heuvelrug. Met een crowdfundingactie van het Buitenfonds is het geld voor een nieuwe hangbrug bijeengebracht. De kinderen kunnen nu weer veilig het water over. Op vrijdag 28 juli wordt een cheque van 14.057,80 euro overhandigd aan de boswachters van Staatsbosbeheer.  
Lees meer>>>
Sallandse Heidemarkt 19 augustus
Op het Holterbergplein wordt wederom een Heidemarkt gehouden. De Heidemarkt is de start van een week bomvol activiteiten tijdens de beleefweken Paarse Loper. Het plein bij het museum is die dag de plek van een gezellige markt met life muziek, poppentheater, springkussen, pony’s en natuurlijk diverse marktkramen waar van alles te koop is zoals diverse streekproducten. Lees meer>>>