Junior Rangers van start!

25.09.2017

Op zaterdag 23 september was het zo ver: een kersverse groep Junior Rangers van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug! Het betreft de zevende groep in Nederland in een nationaal park. Junior Rangers zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar die het leuk vinden om geregeld met elkaar op pad te gaan in het natuurgebied waar ze dichtbij wonen. Ze helpen mee met onderhoud van het gebied, gaan met de boswachter op pad of helpen bijvoorbeeld met tellingen van roofvogels, vlinders of muizen.

Europarc Junior Ranger netwerk
Het Junior Ranger programma is in 2002 van start gegaan in Europa en sinds die tijd erg gegroeid. Het lid zijn van het uitwisselingsproject Junior Rangers geeft jongeren de kans om een eigen netwerk binnen Europa op te bouwen.
Rond 2016 waren er 80 beschermde natuurgebieden in 19 verschillende Europese landen aangesloten bij het uitwisselingsproject Junior Rangers. Dit betekent dat er ongeveer 5000 jongeren met het project mee draaien.

18 jaar en ouder
Als je ouder dan 18 jaar bent en je vindt het leuk om door te blijven gaan bij de Junior Rangers, dan kun je bijvoorbeeld ook begeleider worden of je vaarbewijs of EHBO-diploma halen.
Internationaal kun je verder in het Youth+ programma.

Meedoen?
Het jaarprogramma van de Junior Rangers is nagenoeg rond. De volgende activiteit staat alweer gepland op 7 oktober. Het jaar wordt afgesloten met een zomerkamp in juli.
Kom gerust een s kijken! Neem contact op met Linda de Haan, l.m.de.haan@ivn.nl

Meer informatie: www.juniorrangers.nl