Fietsexcursie over de Sallandse Heuvelrug

Datum: 
woensdag 25 oktober 2017 - 14:00
Startplaats: 
Buitencentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

Maak samen met een gids een fietstocht en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. Rond de sallandse heuverlug is een grote afwisseling in landschaptypes, van bos en heide tot landbouwgronden en rivieren.
De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.
De fietstocht van ongeveer 15 kilometer gaat langs en over de Sallandse heuvelrug. Soms is het stevig trappen de bult op, maar het wordt afgewisseld met heerlijke rustige stukken over vlakke gedeelten. Het belooft een boeiende fietstocht door een afwisselend landschap te worden. Voor onderweg krijgt u een flesje drinken en een koek mee, dit is bij de prijs inbegrepen.
Kom op de fiets naar het BuitenCentrum. Eventueel kunt u (tot maximaal 3 dagen van te voren) een fiets huren.

Organisatie: 
Staatsbosbeheer
Kosten: 
€7,50 volwassenen en €5,-- kinderen t/m 12 jaar, Inclusief flesje drinken en koek
Extra informatie: 

balie BuitenCentrum of telefonisch 0548-612711
Direct aanmelden>>>