Goed bezochte ondernemerssafari Sallandse Heuvelrug / Reggedal

09.11.2017

Op 2 november is de jaarlijkse ondernemerssafari op de Sallandse Heuvelrug gehouden. Het betreft een bijeenkomst waar ondernemers uit het gebied elkaar ontmoeten tijdens een gevarieerd dagprogramma. Deze keer was het thema: ‘Het verhaal van…’ het uitgangspunt. De ondernemerssafari werd georganiseerd door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Toerisme Rijssen-Holten en Toeritisch bureau Hellendoon, in samenwerking met Marketing Salland.

Ruim zestig vertegenwoordigers van recreatie- en horecabedrijven hadden zich voor deelname aangemeld. Ongeveer de helft van de deelnemers waren gastheren en gastvrouwen van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Deze groep gastheren en gastvrouwen hebben een speciale cursus gevolgd waardoor zij hun gasten nog beter kunnen informeren over het gebied. De deelnemers aan deze dag verzamelden in Woody’s op het Holterbergplein voor een aantal presentaties ondermeer over het nieuwe marketingplan dat op het moment in de maak is. Vervolgens ging men op de fiets een bezoek brengen aan het Canadees ereveld en het infocentrum waar de individuele verhalen van de gevallen soldaten veel indruk maakten. Ook een bezoek aan het Natuurmuseum Holterberg mocht niet ontbreken.
De dag werd afgesloten met een kennismaking met ‘het vertellen van een verhaal’, een workshop storytelling. Storytelling wordt opgenomen in de nieuwe cursus Gastheer van het Landschap.

Nieuwe cursus Gastheerschap
Op de Sallandse Heuvelrug wordt de volgende cursus georganiseerd in februari / maart 2018, om precies te zijn 20 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart (workshop storytelling), 27 maart (gebiedsexcursie). Meer informatie hierover is te verkrijgen via l.m.de.haan@ivn.nl.