Loop naar de maan

01.03.2018

In 2018 organiseren de Sterrenwacht Hellendoorn en het BuitenCentrum van Staatbosbeheer in Nijverdal weer een aantal gezamenlijke activiteiten. De excursies vinden zowel overdag en ook ’s avonds plaats. Naast de aandacht voor het heelal, de sterren en planeten is er tijdens de activiteit ook ruimte voor een stuk natuurbeleving.

Zaterdag 24 februari is de eerste gezamenlijke activiteit van dit jaar.
U krijgt door een vrijwilliger van de sterrenwacht aan de hand van een PowerPointpresentatie uitleg over onder andere de maan, maanstanden en allerlei weetjes over de maan.
Vervolgens vertelt de boswachter over het nachtelijk leven in het bos. Welke dieren slapen ’s nachts en welke zijn juist wakker en actief. Waarom is donker en rust zo belangrijk in de natuur?
Deze avond is het halve maan en bij helder weer bekijkt u de maan door de telescoop in de koepel van de Sterrenwacht. Mocht het bewolkt zijn dan gaat u de maan en andere hemellichamen bekijken in het planetarium. Want daar is nooit een wolkje aan de lucht!

Daarna is het jassen aan en naar buiten. Onder begeleiding van de boswachter maakt u een wandeling van ongeveer 4 km door het donkere bos. Tijdens deze donkere tocht moeten de ogen eerst aan het donker wennen, maar dan is het echt prachtig in het bos. De nadruk ligt op het beleven van het donker en het nachtelijk leven in het bos.

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €12,50  kinderen tot en met 12 jaar €7,50 (inclusief een kop koffie/thee).
Van te voren aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/vollemaanwandeling-over-de-sallandse-heuvelrug

Dit jaar zijn er meerdere gezamenlijke activiteiten. Zoals ‘struinen onder de Sallandse zon’ en ‘zonnewende avond’. Benieuwd? Kijk ook eens op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/sallandse-heuvelrug/activiteiten