De heideslak ontwaakt uit zijn winterslaap

29.03.2018

Rij eens mee!

De Sallandse Heuvelrug herbergt een bijzondere soort: De Heideslak.
Na een welverdiende winterslaap is de heidesla vanaf 1 april weer volop in bedrijf. Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een electrokar die is ingericht om zeven mensen mee te nemen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen. De Heideslak neemt u weer graag mee!


Het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS te Nijverdal is het vertrekpunt van de heideslak. Tegenover het BuitenCentrum is voldoende parkeergelegenheid en voor of na de tocht is het altijd leuk om in het BuitenCentrum rond te kijken of heerlijk te genieten op het terras of binnen bij het restaurant BuitenGewoon lekker.
De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg. Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt u mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij, zij op mooie dingen in de natuur. Een groep vrijwilligers en Staatsbosbeheer maken samen dit project mogelijk.

Op een aantal dagen maakt de heideslak een aantal korte ritten van ongeveer 3 kwartier. Ook is het mogelijk om een lange rit te maken van ongeveer 2 uur. De korte rit kost voor volwassenen € 3,50 en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,50. De kosten voor een lange rit zijn voor volwassenen € 7,-- en voor kinderen t/m 12 jaar €3,50 Via de website van Staatsbosbeheer kunt u de heideslak reserveren.
https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten