Een boekje open over de natuur

05.03.2018

Het thema van de Boekenweek 2018 is Natuur. Een mooie gelegenheid voor de ZINiN Bibliotheek en Staatbosbeheer om de handen ineen te slaan en gezamenlijk activiteiten op te zetten.

Als start is er een Literaire wandeling gepland die vertrekt vanaf het BuitenCentrum. Een natuurgids neemt je mee langs de mooiste plekken en pauzeert af en toe voor een mooi stukje natuurproza of een gedicht.
Zaterdag 10 maart om 14.00 uur kunt u mee met een natuurgids  voor een prachtige wandeling door het stille bos en over de weidse heidevelden. Onderweg staan we een aantal keren stil en luisteren naar citaten en gedichten uit de literatuur deze worden voorgelezen in de Twentse streektaal.
Zondag 18 maart is eenzelfde soort wandeling, maar dan worden er gedichten en citaten voorgedragen uit de wereld literatuur en enkel gedicht in de streektaal. Na afloop krijgt u een kop koffie of thee.

Natuurelementen worden gekoppeld aan de gedichten en citaten. Zo doen wij een boekje open over de natuur. De Sallandse Heuvelrug biedt bergen aan avontuur en natuur.
De Sallandse Heuvelrug je kunt er niet omheen.

Datum: zaterdag 10 maart en zondag 18 maart
Plaats: BuitenCentrum Staatsbosbeheer
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal
Starttijd: 14.00 uur
Kosten: € 5,-- volwassenen en €4,-- kinderen t/m 12 jaar (inclusief koffie/thee)
Informatie: balie BuitenCentrum of telefonisch 0548-612711

Aanmelden>>>