Nieuwe groep gastheren en gastvrouwen er bij

28.03.2018

Op dinsdag 27 maart ontvingen 16 deelnemers van de cursus Gastheer van het Landschap hun certificaat uit handen van burgemeester Raven van de gemeente Hellendoorn. Hiermee werd de vijf dagdelen durende cursus afgesloten.

In vijf bijeenkomsten leerden de deelnemers van alles over de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal. Ontstaan van het landschap, geologie, archeologie, cultuurhistorie, flora en fauna en natuurbeheer passeerden de revue. Nieuw in de cursus Gastheer van het Landschap is een workshop 'storytelling': hoe vertel je het verhaal van de streek op je eigen bedrijf.


De cursus werd afgesloten met een excursie door het gebied met onder andere een vaartocht met de Enterse Zomp over de Regge.
De gastheren en gastvrouwen kunnen met de cursus hun eigen gasten beter de weg wijzen naar de interessante plekken en kunnen meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Belangrijk is ook dat de gastheren en gastvrouwen goed op de hoogte blijven van bijvoorbeeld beheermaatregelen in het gebied en aan hun gasten kunnen uitleggen waarom specifieke beheermaatregelen nodig zijn.

Met deze nieuwe groep gastheren en gastvrouwen komt het aantal van deze ambassadeurs in de regio op 32 bedrijven.

Meer dan een cursus

Gastheer van het Landschap is meer dan een cursus. Het gaat om een programma met twee terugkombijeenkomsten per jaar en een uitwisselingsprogramma met nieuwtjes over bijvoorbeeld arrangementen en samenwerkingsprojecten.
Gastheer van het Landschap is een landelijk programma van IVN. Landelijk zijn meer dan 3000 bedrijven betrokken bij het programma>>>