Pinksteren op de Holterberg: Prepareren, Uilenballen, Vogeltentoonstelling

14.05.2018

Veel te doen op de Holterberg tijdens beide Pinksterdagen.
Eerste pinksterdag komt vogelpreparateur Jentai van Grevenhof laten zien hoe een dier wordt opgezet. U staat er met de neus bovenop, Jentai geeft antwoord op alle vragen.

Tweede pinksterdag. Uilenballen pluizen in Natuurmuseum Holterberg. Onder leiding van een ranger van het natuurmuseum  kunnen kinderen uilenbraakballen pluizen. Uilen slikken muizen in hun geheel door en produceren de volgende dag een braakbal, vol muizenbotjes. “Braakballen pluizen is een traditie bij Natuurmuseum Holterberg. Sommige kinderen komen hier ieder jaar voor terug. Het leuke is dat de botten van mensen en muizen, zoogdieren, bijna hetzelfde zijn. Heeft oma of opa net een nieuwe heup gekregen? Dan zoeken we het botje er wel even bij”, aldus de ranger van het museum.

In het museum en het Bos van Daantje Das kunnen kinderen spannende speurtochten maken. Verbazend mooi is het bij de interactieve tentoonstelling “Rovers, zangers en reizigers”. Vogelgeluiden hoor je bij de Vogelklok en ontdek nog veel meer over vogels.

Natuurmuseum Holterberg Holterbergweg 12  Holten.
www.museumholterberg.nl