Officiële opening Erve de Pas

30.05.2018

Met een enorme sleutel werd op 29 mei Erve de Pas officieel geopend. Erve de Pas vormt nu de combinatie van u een Herberg, een Informatieschuur en een Zorggebouw op een historische plek. Gebouwen en schuren zijn het afgelopen jaar gerenoveerd en hebben een nieuwe bestemming gekregen. Dankzij de bijdragen van partners, financiers en vrijwilligers kon de verbouwing worden geraliseerd.

Erve de Pas is een historisch ontmoetingspunt; Herberg, infoschuur, speelnatuur en startpunt voor een natuurtocht in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
Erve De Pas is een samenwerking tussen Natuurmonumenten en Zorgboerderij De Schurinkshoeve. Samen zijn zij gastheer van dit prachtige stukje natuur aan de rand van Haarle. Binnen het erf zijn er diverse gebouwen, die in 2017 dusdanig verbouwd zijn dat oud en nieuw prachtig samenkomen.

In Theeschenkerij Herberg De Pas kunt u genieten van heerlijke thee, koffie, eigen baksels, lunchgerechten en borrelhapjes. Wij maken daarbij gebruik van seizoensgebonden producten.
Naast Herberg De Pas bevindt zich een Informatieschuur waar u zich kunt laten enthousiasmeren door de vrijwilligers van Natuurmonumenten. Start een fiets- of wandeltocht langs alle hoogtepunten van de Sprengenberg of kom ravotten in de Speelnatuur.
Komt u met wandelwagen of rolstoel? Geen probleem; er is een speciale route en u kunt goed terecht in de herberg en informatieschuur. Zelf geen rolstoel maar lijkt u dat wel handig? We hebben een bosrolstoel en rollator voor u te leen.

Combinatie zorg, horeca en natuurbeleving
Erve De Pas is een authentiek Sallands boerenerf waar zorg, horeca en natuurbeleving mooi samenkomen. De oude deel van de boerderij is nu een Theeschenkerij; Herberg De Pas. Hier wordt door Zorgboerderij De Schurinkshoeve ook dagbesteding aan (jong)volwassenen geboden. De voormalige informatieruimte is ingericht als zorgruimte voor de wat oudere deelnemers van De Schurinkshoeve, die graag nog wat klusjes op en rondom het erf doen. Samen zorgen we ervoor dat u als bezoeker van het erf optimaal kunt genieten van de mooie natuur.

Openingstijden informatieschuur
zaterdag en zondag (10- 16 uur)
woensdagmiddag (13- 16 uur)
TIP: ga eens mee op excursie!
Adres: Molenweg 2, 7448 RE, Haarle