juni 2018

  • Posted on: 27 June 2018
  • By: shr

Informatiewandelingen over herstelmaatregelen
De komende jaren voeren Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten herstelmaatregelen uit op de Sallandse Heuvelrug. Om omwonenden, gebruikers en andere belanghebbenden van het gebied te informeren, organiseert Staatsbosbeheer verschillende excursies. Boswachters Ine Nijveld en Kees Jan Westra nemen de groep dan mee het gebied in om te laten zien wat er aan de hand is en welke maatregelen Staatsbosbeheer neemt.  Op maandag 18 en 25 juni waren de eerste wandelingen.

Benieuwd naar de plannen op de Sallandse Heuvelrug? Ga mee met een van de wandelingen. De eerstvolgende excursies zijn op donderdag 5 juli en donderdag 9 augustus (19.00 - 20.30 uur). Opgeven kan door een e-mail te sturen naar sallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl. U ontvangt dan meer informatie. Kijk voor meer informatie over de herstelmaatregelen op de website>>>

Ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug
Stap vroeg uit de veren voor een frisse ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. Terwijl het nog donker is, leidt de gids van Staatsbosbeheer je door de uitgestrekte bossen richting het weidse heuvellandschap. Langzaam wordt het licht, en ontwaakt de natuur. Vogels beginnen met zingen, de zon komt op en dauwdruppels glinsteren in het eerste ochtendlicht. Onderweg vertelt de gids je over het natuurgebied en haar bewoners. 
Lees meer>>>
Picknicken met de boswachter op De Sprengenberg
Wandel mee en ontdek de uitgestrekte heide. We beginnen de wandeling door de historische lanen richting de Palthetoren. De boswachter leidt je langs het "heksenhuisje" en al snel kom je de eerste heide tegen. Daarna is het tijd om te genieten van een heerlijke picknick. Na de lunch gaat de wandeling verder langs de heuvels met prachtige vergezichten en lopen we door het gebied met de Schotse Hooglanders.
Lees meer>>>
Paarse Loper
Eind augustus verandert Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Om van dit schouwspel te kunnen genieten worden er allerlei activiteiten in de periode van 18 augustus tot en met 2 september georganiseerd. De Paarse Loper wordt als het ware voor u uitgerold en de loper opent ook voor u de spreekwoordelijke deuren om alles wat paars is te kunnen zien, proeven, ruiken en ervaren. Lees alles over het programma op www.paarseloper.nl.
Dagje stappen over de Sallandse Heuvelrug
Sportieve wandelaars opgelet: dwaal mee met de gids van Staatsbosbeheer door het weidse landschap van de Sallandse Heuvelrug. Na een kop koffie of thee bij het BuitenCentrum ga je op. Deze extra lange wandeling gaat door heuvels, uitgestrekte bossen en over heidevelden. Met aandacht voor de planten en de dieren, maar ook voor de cultuurhistorie van dit gebeid. Je eindigt weer bij het BuitenCentrum. Een wandeling vol rust, ruimt en reliëf.
Lees meer>>>
Sallandse Heuvelrug Zomerfair, het echte zomergevoel!
Begin de zomer met heerlijk inspiratie op te doen voor binnen en buiten bij onze specialisten, smaakmakers en trendsetters!
In een oase van groen, in een prachtige bosrijke omgeving nemen wij je mee naar de fijnste kramen waar je de allerleukste producten kunt shoppen. Van streekproducten, brocante en fashion,  tot de meest hippe hebbedingetjes voor in en om het huis.
Lees meer>>>
Heidemars
De Heidemars kende een lange traditie in het wandeldorp bij uitstek Holten. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw kwam plotseling een eind aan de mars. De tijd van de wandelverenigingen die als zingend, keurig in het gelid en in clubtenue, door Holten en over de heidevelden van de Holterberg trokken was voorbij. Maar de wandelaars zelf zijn altijd gebleven en komen nog graag naar de berg. In augustus, met de geurende heide in volle bloei, is het nog meer genieten. De gidsen van het museum hebben een mooie wandeling uitgezet die individueel gelopen moet worden. Wie weet is de Heidemars van vijfentwintig augustus het begin van een nieuwe traditie.
Lees meer>>>