Junior Rangers voor het Nationaal Park

25.07.2018

Eerste vijf Junior Rangers Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Afgelopen weekend, 20 tot en met 22 juli, was het afsluitende kamp van de IVN-Junior Rangers van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het was een top kamp op Natuurkampeerterrein Twilhaar in Haarle. Met het prachtige weer kon het kamp voor de zeven jongeren en hun twee begeleiders bij voorbaat al niet stuk. De jongeren wonen allemaal in de omgeving van het Nationaal Park en hebben de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. Op het programma stond onder andere een workshop houtbewerking, werken in de natuur bij het ecoduct Twilhaar, kanoën op de Regge, zwemmen en een fantastische avondwandeling, waarbij ze op zoek gingen naar de nachtzwaluw en andere nachtvogels.

Junior Ranger

Als afsluiting van het kamp volgden de presentaties van de Aspirant Junior Rangers aan hun ouders en de rest van de groep. Mervin, Geordi, Tijmen, Susan en Rosalie zijn met vlag en wimpel geslaagd en mogen zich als eerste van hun groep nu echt Junior Rangers van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug noemen. De twee begeleiders Lars en Shanna kregen hun certificaat als eerste mentoren van deze Junior Ranger groep. De andere aspiranten kunnen zich volgend jaar Junior Ranger noemen, na het volgen van een heel seizoen aan activiteiten van het Junior Ranger programma in hun Nationaal Park, het volgen van een kamp en het geven van een presentatie.

Kennismaken

In september start het nieuwe seizoen weer. Jongeren die na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs gaan, zijn van harte welkom om eens kennis te maken met de IVN-Junior Rangers van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en kunnen zich melden via Juniorrangers@sallandseheuvelrug.nl. Voor meer informatie volg de Facebookpagina van Junior Rangers Nederland of kijk op www.juniorrangers.nl