Kennismaken met Juniorrangers Sallandse Heuvelrug

04.09.2018

De Junior Rangers van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug beginnen dit seizoen op zaterdagmiddag 8 september met een kennismakingbijeenkomst voor jongeren die in de omgeving van de Sallandse Heuvelrug of het Reggedal wonen én belangstelling hebben voor de natuur in hun directe woonomgeving. We starten om 14 uur en eindigen om 17 uur. Lijkt het je leuk om 8 september te komen, of wil je meer informatie over Junior Rangers stuur een berichtje naar e.l.zwanenburg@ivn.nl of kijk op www.juniorrangers.nl

Onder leiding van vrijwilligers van de werkgroep 'Natuurlijk Puur' van de IVN afdeling Hellendoorn-Nijverdal gaan ze samen op zoek naar eetbare wilde planten, vruchten, zaden e.d., leren deze te verwerken en hierna samen de smaak te beleven. Verder is er ook aandacht voor het gebruik van wilde planten, die bijvoorbeeld als medicijn gebruikt zouden kunnen worden.

In verband met de grote droogte van de afgelopen zomer zijn er veel wilde planten verdord. Nu er weer wat wisselvalliger weer is herstellen veel planten zich weer. Een paar dagen voor de bijeenkomst wordt bepaald op welke locatie in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug de kennismaking gaat plaats vinden.

Iedere maand wordt er door ‘IVN Junior Rangers Nederland’ voor een vaste groep jongeren een activiteit in het nationaal park georganiseerd met het doel om jongeren de mooie natuur in hun eigen woonomgeving te leren kennen. Jongeren van 12 t/m 16 jaar uit de gemeentes Hellendoorn, Nijverdal en Holten kunnen zich aansluiten bij deze actieve groep die heel wat werk verzet in de natuur van hun ‘achtertuin’ het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Lijkt het je leuk om 8 september te komen, of wil je meer informatie over Junior Rangers stuur een berichtje naar e.l.zwanenburg@ivn.nl of kijk op www.juniorrangers.nl