Boskindmiddag Salland

Datum: 
vrijdag 14 juni 2019 - 14:30 tot 17:30
Startplaats: 
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

BosKind is kinderen de ruimte en de vrijheid te laten ervaren van het bos. Kinderen in het bos zijn vrij om te ontdekken, spelend te leren en de verbinding te voelen met de natuur. Dit door te leren wat de natuur te bieden heeft! Doe je met me mee? We gaan een middag leven als in de Oertijd en zoals de natuurvolkeren van nu nog steeds dagelijks doen! Zij weten precies wat ze uit de natuur kunnen gebruiken om dingen van te maken en natuurlijk ook te eten. Dit doen ze elke dag met respect voor de aarde. Wil jij ook leren wat de natuur ons te bieden heeft?

Om 14.30 uur verzamelen we rondom het vuur bij de BosKind-setting. We gaan eerst samen Glutenvrije Pannenkoeken eten en wat drinken. Na de lunch gaan we zelf Vuur maken:
Maak je eigen vuur zonder aansteker en verdien een “Vuurmeester-Diploma”. We gaan we het bos in, tondel (aanmaakmateriaal uit de natuur) verzamelen. Lekker struinen in het bos. Wie weet zien we ook wel dierensporen of misschien zelfs een ree! Dan maak je je eigen vuurplaats klaar, je legt je gevonden materialen slim neer zodat je met één vonk een VET vuur kan toveren! Het maken en gebruiken van vuur is één van de eerste en DE belangrijkste uitvinding van de mens. Vuur is warmte en licht en werd en wordt bijvoorbeeld gebruikt om eten te bereiden. Maar vuur maken is niet makkelijk! Een goede voorbereiding en veel oefenen is heel belangrijk! Er zijn verschillende manieren

Appeltje toveren. Snijd je appel met behulp van Pom-ti-Dom (verrassing J) Lekker met of zonder kaneel.... Jammie!!! Hierna kun je een armbandje vilten van echt schapenwol en natuurlijk is er ook ruimte om gewoon lekker te spelen.

Organisatie: 
Staatsbosbeheer
Kosten: 
€18,00
Opmerkingen: 
Leeftijd: van 6 t/m 12 jaar Praktisch: Kleed je kind goed warm aan (op het weer) een en trek het stevige schoenen aan. De locatie is een overdekte, door vuur verwarmde ruimte.
Extra informatie: