Nieuwsbrief Juli 2019

  • Posted on: 3 July 2019
  • By: redactie

15 juli veldexcursie Zunasche Heide
Ga mee op veldexcursie door de Zunasche Heide en leer meer over de herinrichting van het gebied. Een bodemexpert en boswachter van Staatsbosbeheer nemen u mee en vertellen meer over de plannen om de biodiversiteit te vergroten en de kwaliteit van de bodem te herstellen.
Lees meer>>>
Kaartverkoop Natuurtheater KUDDE op de Sallandse Heuvelrug
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug bestaat 15 jaar. Na alles wat er gebeurd en bereikt is, zijn de ambities zijn groter dan ooit. Met trots worden tijdens  de beleefweken ‘paarse loper’ (vanaf  17 augustus) allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd met als speciale attractie: tien voorstellingen van het natuurtheater KUDDE vanaf 21 augustus. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.kudde.org. 
Mis het niet!
Natuurmonumenten wijzigt omgang met bos en bomen
Natuurmonumenten past na een uitgebreide achterbanraadpleging haar omgang met bos en bomen aan. De natuurvereniging maakt zich hard voor de groei van het totale bosoppervlak in Nederland met tienduizenden hectaren. Zelf gaat Natuurmonumenten minder bomen kappen. Bij het omvormen van voormalige productiebossen naar meer natuurlijke bossen, wordt het kapoppervlak teruggebracht van twee hectare naar maximaal een halve hectare. 
Lees meer>>>
Avondwandeling, het donker tegemoet met Natuurmuseum Holterberg
De gidsen en verhalenvertellers van Natuurmuseum Holterberg nodigen u uit  zaterdag 13 en donderdag 25  juli mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21.00 uur en start bij het natuurmuseum.
Wandelen door de Holterberg is wandelen door een gebied die in vroeger tijd gevreesd en gemeden werd......
Lees meer>>>
Vakantie bij Staatsbosbeheer
In de zomerperiode zijn er tal van activiteiten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Wat dacht u van een rit met de heideslak, de chauffeur van de elektro-kar neemt u mee op zijn tocht door het bos en naar de heide. Met een rondje speelbos of Kabouterpad maakt u de (klein)kinderen weer helemaal blij. 
Lees meer>>>