Nieuwsbrief december 2019

  • Posted on: 9 December 2019
  • By: redactie

Bos van Daantje Das uitgebreid met het Groote Kikkerpad
Voor de allerkleinsten is het bos van Daantje Das, bij Natuurmuseum Holterberg, uitgebreid met het Groote Kikkerpad. Hier staat spelen voorop. Klop op de steen en kijk of Kikker Bom thuis is...De vernieuwingen werden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting “Samen voor Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug”. Lees meer>>>
Gastheren en gastvrouwen Sallandse Heuvelrug en Vechtdal samen op pad
Terugkombijeenkomst gastheren NPSH en Vechtdal op 10 december.  Een geslaagde middag, leuke presentaties van Martijn Horst en Wilma Ellenbroek. Ondermeer een uitleg over de nog op te stellen landschaps biografie Sallandse Heuvelrug waar het Middeleeuws dorpenlandschap de rode draad vormt. Binnenkort meer! Meer over Gastheer van het Landschap>>>
Natuurherstel Sallandse Heuvelrug goed op weg
Biodiversiteit in Nederland herstelt zich niet vanzelf. Het vraagt om een systeemverandering die we samen wordt aangepakt met buren, boeren, terreinbeheerders, onderzoekers en overheden. Op de Sallandse Heuvelrug gebeurt dat ook. In opdracht van de provincie Overijssel werken  hier Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden, LTONoord en de waterschappen Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen samen. Op kort termijn krijgt de Sallandse Heuvelrug een oppepper door de intensieve herstelmaatregelen.
Lees meer>>>
Activiteiten in de kerstvakantie in het Buitencentrum
Het is koud en het wordt al vroeg donker. Toch is het ook in de winter heerlijk om naar buiten te gaan. Tijdens de kerstvakantie zijn er diverse activiteiten voor oud en jong bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal.  Ga mee naar buiten voor een heerlijke wandeling of kom gezellig   vogelvoer maken, een nestkast timmeren of braakballen uitpluizen. Er is voor elk wat wils!
Lees meer>>>
Lichtjes wandeling ‘Sophie’s droom’, 14 en 15 december
Sofie is een echt natuurkind en tijdens een heel speciale droom leert Sofie de Wilderniswezens kennen. Die geven haar een heel belangrijke boodschap mee: Word wakker! Zorg voor ons, zorg voor de natuur, voor de aarde, en snel een beetje, want anders is het te laat! Ga mee in Sofie’s droom, zie de Groendjins, de Poelsnoes, Fikfaun en Aardreus. Kom in actie in Sofie’s Droomlegioen!
Lees meer>>>
44e IVN-Kerstwandeling
Ook dit jaar sluit IVN Hellendoorn-Nijverdal het jaar weer af met een lekkere uitwaaiwandeling voor jong en oud. Dit keer over de Sprengenberg rondom de Palthetoren bij Haarle.
Kom op Tweede Kerstdag, donderdag 26 december.
Lees meer>>>
5 januari: Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg
Zin in een frisse winterwandeling? Wandel op zondag 5 januari mee met de Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg. Start je wandeling tussen 14.00 en 15.00 uur bij Erve De Pas. Onderweg kom je op verschillende locaties Midwinterhoornblazers tegen en kun je opwarmen met een kop warme chocolademelk of glühwein. De route is ongeveer 6 km.
Lees meer>>>
IVN Raalte winterwandeling 5 januari
IVN Raalte organiseert weer een  winterwandeling  in samenwerking met Landbouwmuseum de Laarman in Lutttenberg. De routes van ongeveer 5, 12 , of 18 kilometer voeren  langs de mooiste  plekjes rondom Luttenberg. Bij terugkomst staat er (tegen betaling) heerlijke erwtensoep klaar.
Vertrektijd : tussen 9.00uur en 12.00uur.
Lees meer>>>
  Kijk voor meer activiteiten op de activiteitenkalender>>>